Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és 1 tk. sóval, majd összegyúrjuk a vajjal. Amikor durva kenyérmorzsára emlékeztet, akkor gyorsan összedolgozzuk 3 teáskanál vízzel. A tésztát cipóvá formázzuk, és legalább egy óráig hűvös helyen pihentetjük.
Elkészítés: A póréhagymát megmossuk, vékonyan felszeleteljük (a zöldjéből is minél többet). A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát sütőpapíron kissé kinyújtjuk, a papírral együtt átemeljük egy kapcsos tortaformába, és hüvelykujjaink segítségével szétnyomjuk a tésztát a forma alján, és oldalán. Gyorsan és könnyedén dolgozzunk, hogy a tészta meg ne melegedjen. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni. A póréhagyma legnagyobb részét az elősütött tésztaburok alján szétosztjuk, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A reszelt sajtot kb. 1 cm vastagságban közvetlenül rárétegezzük a póréhagymára. A tejszín összekeverjük a felvert tojással, és ráöntjük a tortára. 200 fokon kb. 5 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, a maradék póréhagymát szétosztjuk a tetején. Visszatesszük, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.