Előkészítés: A káposztát ízlés szerint kimossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zellert megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. A tojásokat keményre főzzük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olaj felét, megpirítjuk benne a hagymát. Rátesszük a káposztát, belekeverjük a zellert. Beletesszük a babérlevelet és a rozmaringot, sózzuk, és 2 dl víz hozzáadásával, letakarva 40 percet pároljuk. A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint megpároljuk, majd 1 evőkanál olajjal elkeverjük. A tojást meghámozzuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A maradék olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, amibe belerétegezzük a hozzávalókat: alulra tesszük a káposzta felét, rá a rizst, arra a paradicsomot és a szeletelt sajtot. Rászórjuk a petrezselymet, a karikára vágott tojást, sózzuk, és betakarjuk a káposzta másik felével. A káposztára kenjük a tejföl felét, és az előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tálalásnál mellé adjuk a maradék tejfölt.
Munka : kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 371 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.