Előkészítés: A káposztát ízlés szerint kimossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zellert megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. A tojásokat keményre főzzük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olaj felét, megpirítjuk benne a hagymát. Rátesszük a káposztát, belekeverjük a zellert. Beletesszük a babérlevelet és a rozmaringot, sózzuk, és 2 dl víz hozzáadásával, letakarva 40 percet pároljuk. A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint megpároljuk, majd 1 evőkanál olajjal elkeverjük. A tojást meghámozzuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A maradék olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, amibe belerétegezzük a hozzávalókat: alulra tesszük a káposzta felét, rá a rizst, arra a paradicsomot és a szeletelt sajtot. Rászórjuk a petrezselymet, a karikára vágott tojást, sózzuk, és betakarjuk a káposzta másik felével. A káposztára kenjük a tejföl felét, és az előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tálalásnál mellé adjuk a maradék tejfölt.
Munka : kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 371 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.