Elkészítés: A tökmagot szárazon megpirítjuk, félretesszük. A tojásokat villával habosra verjük.
A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, a többi hozzávalóval a tésztát összedolgozzuk, a végén a tökmagot is beledagasztjuk (a tojásból hagyjunk keveset a kenéshez!). Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kinyújtjuk, és háromszor - kb. 15 perces időközökkel - hajtogatjuk (félbe, majd újból félbe).
Végül kb. bő ujjnyira nyújtjuk, tetejét pogácsaszaggatóval sűrűn lenyomkodjuk. Megkenjük a félretett tojással, és nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Tetejükre elosztjuk a sajtot, és pihentetjük, ameddig a sütőt 210 fokra előmelegítjük.
Kb. 15-18 perc alatt a pogácsákat megsütjük, kihűlve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.