Elkészítés: 1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk vagy szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Amíg a burgonya fő, előkészítjük a virsliket.
2. A virsliket hosszában bevágjuk (a végeitől 1 cm-re, nem teljes hosszában). A sajtot felszeleteljük 3-4 mm vastagra (vagy vehetünk szeleteltet is), attól függően, mekkora a virsli, és a bevágásba tömjük. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk.
3. Ha a burgonya megfőtt, zsemleszínű rántást (2 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt) készítünk hozzá, összeforraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tárkonyt és az ecetet. Ezzel már forralni nem kell, mert a tejföl összeugrik.
4. A virsliket bő olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és feltétként a forró főzelékhez tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.