Elkészítés: Három szép fejessalátát bő vízben megmosunk, miközben leveleire szedjük, és hagyjuk lecsepegni. Egy megfelelő nagyságú lábosban 5 deka füstölt szalonnát apró kockákra vágva 1 kanál olajjal kisütünk. Amikor piros, félrehúzzuk a lángról, lyukas kanállal a szalonnadarabkákat kiszedjük egy kis tálkába. (Ezt tálaláskor a leves tetejére szórjuk. Szalonna helyett egyébként lehet sonkát is használni.) A megmaradt zsiradékba két púpos evőkanál lisztet keverünk, visszatesszük mérsékelt lángra, és állandó kevergetés közben rózsaszínűre pirítjuk. A forró rántást felöntjük két liter hideg vízzel, dag ételízesítővel és sóval megadjuk az alapízét. Két zöld fokhagymát, szárastól apró karikára vágva 1 csokor zöldkaporral és 1 csokor petrezselyemzölddel a levesbe dobunk, és hagyjuk, hogy 4-5 percig főjön. Majd 2 kanál balzsamecettel, kevés citromlével, kiskanál cukorral, kellemes savanyú levet készítünk. Ebbe tesszük bele a nagy darabosra tépett vagy vágott, mosott salátaleveleket, majd kb. 5 percig hagyjuk még forrni. Forrás közben tojást ütünk bele. Ekkor már nem szabad keverni, hogy a tojások egészben főjenek meg. Tejföllel tálaljuk, a tetejére a pirított szalonnadarabkákat tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.