Elkészítés: Három szép fejessalátát bő vízben megmosunk, miközben leveleire szedjük, és hagyjuk lecsepegni. Egy megfelelő nagyságú lábosban 5 deka füstölt szalonnát apró kockákra vágva 1 kanál olajjal kisütünk. Amikor piros, félrehúzzuk a lángról, lyukas kanállal a szalonnadarabkákat kiszedjük egy kis tálkába. (Ezt tálaláskor a leves tetejére szórjuk. Szalonna helyett egyébként lehet sonkát is használni.) A megmaradt zsiradékba két púpos evőkanál lisztet keverünk, visszatesszük mérsékelt lángra, és állandó kevergetés közben rózsaszínűre pirítjuk. A forró rántást felöntjük két liter hideg vízzel, dag ételízesítővel és sóval megadjuk az alapízét. Két zöld fokhagymát, szárastól apró karikára vágva 1 csokor zöldkaporral és 1 csokor petrezselyemzölddel a levesbe dobunk, és hagyjuk, hogy 4-5 percig főjön. Majd 2 kanál balzsamecettel, kevés citromlével, kiskanál cukorral, kellemes savanyú levet készítünk. Ebbe tesszük bele a nagy darabosra tépett vagy vágott, mosott salátaleveleket, majd kb. 5 percig hagyjuk még forrni. Forrás közben tojást ütünk bele. Ekkor már nem szabad keverni, hogy a tojások egészben főjenek meg. Tejföllel tálaljuk, a tetejére a pirított szalonnadarabkákat tesszük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.