Egy tálban a porcukrot simára keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Végül beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és kézzel összedolgozzuk. A masszából kisebb diónyi golyókat sodrunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva közöttük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 170 fokon alul-felül sütéssel kb. 13 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy éles késsel kivájjuk a golyók közepét. A tésztát egy tálba szórjuk, és elmorzsoljuk. Elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, és hozzáadjuk a rumot, a margarint és egy kevés tejet. Alaposan összedolgozzuk, amíg egy lágy masszát kapunk. Egy kiskanál segítségével a masszát a kivájt barackokba töltjük, majd két fél barackot összeillesztünk.
Egy tálba kanalazunk néhány evőkanál vizet, és beszínezzük a narancssárga festékkel. Egy kis ecset segítségével megkenjük a barackok felületét, majd kristálycukorba forgatjuk. Zöld levéllel díszítjük.
Megjegyzés
Kicsit időigényes az elkészítése, de ezt a sütit mindenki nagyon szereti. A tojásfehérjére nem lesz szükség. Esetleg süthetünk belőle habcsókot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.