A sárgabarckos-étcsokis gombóc elkészítéséhez a burgonyákat héjában megfőzzük, ha kihűlt, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a vajat, a liszet, pici sót és jól nyújtható tésztává gyúrjuk.
A sárgabarackokat kimagozzuk, a cukrot elkeverjük a fahéjjal. A fél sárgabarackok középébe 1-1 mokkáskanál fahéjas cukrot szórunk, ráteszünk 1-1 kis kocka étcsokit.
A tészátból kis darabokat szaggatunk és a két tenyerünk között szétlapítjuk. Megszórjuk búzadarával, beletesszük a barackokat és gombóccá formázzuk.
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, még 2 percig főzzük és szűrőkanállal kiszedjük.
Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, összekeverjük a cukorral és meghempergetjük benne a gombócokat. Tálalásig fedő alatt tartjuk.
Megjegyzés
A zsemlemorzsát ízesíthetjük kevés darált dióval, őrölt fahéjjal is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.