A tésztához a túrót lecsepegtetjük vagy tiszta konyharuhában kinyomkodjuk és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a 12,5 dkg vajat, a tojást és a lisztet, majd 1 csipet sóval együtt simára gyúrjuk. Lisztezett deszkán rúddá sodorjuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a töltelékhez a megmosott sárgabarackokat kimagozzuk, és a magok helyére 1-1 db kockacukrot dugunk.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A tésztarudat 12 szeletre vágjuk, és kissé kilapogatjuk. Mindbe egy-egy barackot csomagolunk, majd a tenyerünkben gömbölyűre formázzuk. A gombócokat a fazékba engedjük, és az újraforrás után a gyöngyöző vízben főzzük kb. 15 percig, vagy amíg felúsznak a felszínre.
A serpenyőben felolvasztott 7 dkg vajon világosra pirítjuk a zsemlemorzsát, és a fahéjjal ízesítjük. A fazékból szűrőkanállal kiemelt kész gombócokat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd meghempergetjük a fahéjas-vajas morzsában. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.