A villával áttört túróhoz hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet. Alaposan összedolgozzuk, majd legalább 30 percig állni hagyjuk.
Közben egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük a zsemlemorzsát, a zabpelyhet, a vaníliás cukrot, az olajat, és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Ha kész, félretesszük.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, majd lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük őket. Meghempergetjük a pirított, zabpelyhes morzsában. Tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a zabpelyhes túrógombóc:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.