A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a joghurtot, egy csipet sót, majd simára keverjük. (Én sárgabarackos joghurtot kevertem hozzá.) A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a kakaóval, majd hozzászitáljuk a cukros keverékhez. Simára keverjük ezt is.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a masszához. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Ezután a tepsit párszor az asztalhoz ütögetjük, mielőtt a sütőbe tennénk.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük. Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük és hagyjuk kihülni teljesen.
Amikor a tészta kihűlt, ízlés szerint korongokat szúrunk ki belőle, vagy egyszerűen csak felszeleteljük. A túrót egy tálba tesszük, és a villával kicsit összetörjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és citromlevet, a főzés nélküli Aranka vaníliás pudingport, majd alaposan összekeverjük. Ezután legalább egy órára a hűtőbe tesszük, utána pedig nedves kézzel ízlés szerinti gombócokat formázunk belőle.
A mandulaforgácsot egy teflon serpenyőbe, állandó kevergetés mellett világos zsemle színűre pirítjuk, majd beleforgatjuk az elkészült túrógombócokat. (Figyeljünk, mert hamar megég!)
A málnát megmossuk, egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vizet, majd pár percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és passzírozzuk. Így a magok nem kerülnek bele. Ezután visszatesszük a tűzre, forráspontig melegítjük, majd hozzáadjuk a pici vízzel simára kevert étkezési keményítőt. Kevergetve addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután kihűtjük teljesen.
Tálalás előtt pár kanál málnapépet teszünk a tányérba, a közepére kerül a kiszúrt tésztakorong, arra pedig a túrógombóc. Ízlés szerint gyümölcslekvárral is tálalhatjuk, mert az is jól illik hozzá.
Megjegyzés
Tálalás előtt tegyünk a tányérba pár kanál málnapépet, tegyük a közepére a kiszúrt tésztakorongot, helyezzük rá a túrógombócot, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint gyümölcslekvárral is tálalhatjuk, mert az is jól illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.