Elkészítés: A barackot megmossuk, kimagozzuk, szeleteljük és meghintjük porcukorral.
A vajat habosra keverjük a cukorral, folytonos keveréssel egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a mandulaaromát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a lekvárt, majd felváltva a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a mákot és egy csipet sót.
A masszát kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe terítjük, kirakjuk a cukrozott barackszeletekkel. Előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kissé kihűlt, kevés őrölt szegfűszeggel és fahéjjal kevert porcukorral megszitáljuk, kockákra vágjuk, ízlés szerint házi baracklekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.