Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és így is összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a vanília-aromát és a tojást, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
A hűtőből kivéve vékonyra kinyújtjuk, majd kibélelünk vele 2 db félliteres befőttesüveget. Először az üveg méreténél egy kicsit nagyobb kört kell kivágni a tésztából, majd óvatosan belefektetni az aljába. Ezután a maradék tésztából szélesebb csíkokat vágni, és darabonként az üveg oldalára helyezni úgy, hogy kicsit kilógjon (én 3 db tésztával takartam be az üveg oldalát).
A barackot ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt narancshéjat, a vaníliás pudingport, és óvatosan összekeverjük. A tésztával kibélelt üvegekbe töltjük, az üveg szélén kilógó tésztát az üveg szájához visszanyomkodjuk, majd a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét.
Végül felvert egész tojással lekenjük a tésztát.
Egy tepsibe alufóliát teszünk, majd ráhelyezzük a megtöltött üvegeket. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon kb. 45 perc alatt szép aranybarnára sütjük (a sütési idő felénél a tetejére sütőpapírt helyezünk, nehogy a tészta megégjen).
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni az üvegeket, de a közepén a töltelék még így is langyos lesz. Ízlés szerint kiskanállal vagy villával fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.