Elkészítés: A sárgaborsót alaposan átmosom, előző este hideg vízbe beáztatom, többször cserélem alatta a vizet.
A hagymát apróra vágom, az olívaolajon megpárolom. Közben leszűröm a sárgaborsót, meghámozom, felkarikázom a sárgarépákat, fokhagymaprésen átnyomom a fokhagymagerezdeket.
A megpárolt hagymához adom a sárgaborsót, átkeverem, felöntöm a húslével, beleadom a sárgarépa karikákat, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet. Sózom, fűszerezem az őrölt borssal és a szerecsendióval. Közepes lángon, fedő alatt pépes állagúra főzöm, nálam ez olyan 70-80 perc. Ha szükséges, pótolok hozzá húslevet.
Kiveszem a babérleveleket, hagyom kissé hűlni, botmixerrel pépesítem.
A sült hagymakarikához a hagymát meghámozom, felkarikázom közepes szeletekre, karikáira szedem. Megforgatom lisztben, majd forró olajban aranybarnára sütöm, lecsepegtetem.
Tálaláskor a főzeléket meghintem kevés pirospaprikával, vágott zöldpetrezselyemmel, aki kéri, 1 kanálnyi tejfölt is kap a tetejére, feltétként a sült hagymakarikákat kínálom hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.