Elkészítés: A sonkát összekockázzuk, majd feltesszük a hagymával és a babérlevéllel főni. (Gyors érlelésűt szoktam használni, mert az hamarabb megfő.) Kb. 15-20 percig főzzük.
Közben meghámozzuk a krumplit, majd összekockázzuk, és a sonkával együtt készre főzzük. Teszünk bele sót és ételízesítőt is, de ezzel óvatosan, mert a sonka is sós. A lisztből az olajjal zsemleszínű rántást készítünk, és mikor kikapcsoltuk alatta az égőt, hozzáadjuk a pirospaprikát. Jól elkeverjük, és hideg vízzel felengedjük, majd a leveshez adjuk. Jól kiforraljuk, közben hozzáadjuk az ecetet. Kellemesen savanykásra kell ízesíteni.
Tálaláskor 1-1 kanál tejfölt tehetünk a tányérba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.