Elkészítése: Meghámozzuk, és apróra vágjuk az almát és a hagymát. A hagymát forró olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az almát és az átmosott, vékonyra vágott savanyúkáposztát, majd azokat is átforgatjuk az olajban. Felöntjük az almaborral és a levessel, belerakjuk a babérlevelet, és 50-60 percig főzzük. Kb. 20 cm átmérőjű körökre vágjuk a tavaszi tekercs tésztát, és elosztjuk rajta a rákhúsokat. A tészta széleit bekenjük tojássárgájával, majd kis tasakokat formázunk belőlük. A tasak „nyakát” szorosan összenyomjuk, és kb. 5 percig sütjük a 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben. Kivesszük a levesből a babérlevelet és 4 evőkanálnyi káposztát. A maradékot összeturmixoljuk, mustárral, mézzel, sóval és borssal ízesítjük, és visszarakjuk a káposztához. A sült tésztatasakokkal kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.