Elkészítés: A lisztet a száraz élesztővel, pici sóval és a narancs héjával összekeverjük. A langyos tejben felolvasztjuk a porcukrot. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojások sárgáját, a narancs levét és a cukros tejet, elkeverjük, végül a vajat is hozzáadjuk, és jól kidolgozzuk.
A Savarin-formát kivajazzuk, beleöntjük az egyneművé kevert tésztát, elegyengetjük. 20-25 percig langyos helyen kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Közben a tokaji aszút felmelegítjük (de ne forrjon), hozzáadjuk a gesztenyemézet, és gyöngyözve 8-10 perc alatt besűrítjük. Nem szabad forrnia most sem.
A szedret tányérra tesszük, és a forró tokajis méz harmadával meglocsoljuk.
Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőből, megszurkáljuk kötőtűvel, a tokajis méz felét rálocsoljuk, megvárjuk, míg beszívja, majd tálra borítjuk, és ezt az oldalát is meglocsoljuk a maradék tokajis szósszal.
Körberakosgatjuk a szederrel, és így tálaljuk. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.