Kezdd egy forró, nyeles serpenyővel, és egy maroknyi erdei gombával (pl. vargányával). Ezt a gombát a tépés helyett jobb késsel vágni. Vágd keresztbe úgy, hogy a talpa és a kalapja együtt maradjon. Szórd a gombát a serpenyőbe, majd egyik kezeddel dobáld a serpenyőt, a másikkal add hozzá a finomra vágott shalottot (hagyma és a fokhagyma keresztezése), dobj rá vajat (jó minőségű francia vagy házi vaj), tengeri sót és őrölt feketeborsot. Dobáld tovább a tűz fölött, locsold meg valamilyen alkohollal – Chardonnay, marsala, sherry, brandy, amivel akarod. (Nekem a marsala ízlik legjobban a vargányához.) Az egész művelet nagyon gyorsan történik, és amikor megkapta a spriccelést, az alkohol egy másodperc alatt elpárolog, s karamellizálódik a gomba. Megszórhatjuk finomra vágott petrezselyemmel is. Előételként tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.