Elkészítés: A fogyasztást megelőző nap reggel a babot, a gerslit és a füstölt húst külön-külön beáztattam. A babról a nap folyamán a vizet többször lecseréltem.
Este kb. 15 perc alatt összeállítottam: egy 6 literes vasedényben a megolvasztott libazsírba beletettem (nem dinszteltem) az aprított vöröshagymát és az aprított fokhagymát. Elhelyeztem rajta a darabokra vágott húst, majd beleöntöttem a babot, rá a gerslit. Enyhén sóztam (kb. 1 teáskanál), meghintettem pirospaprikával, borssal, a liszttel, és felengedtem annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje, beledobtam a babért, belekanalaztam a paradicsompürét, az alaposan megmosott tojásokat óvatosan belenyomkodtam (nem kevertem meg!). Alufóliával lefedtem, az edény pereme és a fogantyúja közé körbe alá gyűrtem a fóliát, és fedőt tettem rá.
A tűhely tetején lassan, közepes hőfokon felforraltam, majd 90-100 fokos sütőbe tettem, és így hagytam egész éjszakára (kb. 8 óra).
Reggel kivettem a sütőből, mivel zsírosnak találtam a húsok által kiengedett zsiradéktól (a marhaszegy zsíros hús), ezért evőkanállal leszedtem a tetejéről a felesleget, további hozzáadott fűszert nem igényelt.
A kuglihoz valókat összekevertem, zsírral megkent dupla alufóliába tekertem, henger alakra formáztam, két végét becsavartam, és a sóletbe kissé belenyomkodtam.
Újra befedtem, visszatettem a sütőbe, a hőfokot 150 fokra állítottam, és további 2,5 órát sütöttem, majd levettem a fedőt, és 180 fokon fél óráig kissé megkapattam a tetejét.
A sütés végeztével a kikapcsolt sütőben tartottam tálalásig.
A tojásokat meghámoztam, a kuglit felszeleteltem, tálalásnál minden tányérba ízlés szerint a húsokból egy-egy darabot kínáltam a tojással és a kuglival.
A sütés végén szaftos, de pár óra elteltével teljesen besűrűsödik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.