Elkészítés: Először is a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, félretesszük.
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből jó kemény habot verünk. Utána hozzáadjuk a cukrot vagy az édesítőt, és tovább verjük, végül a lisztet és a szódabikarbónát beleforgatjuk. A tepsibe öntjük, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Utána kiborítjuk a tepsiből, a zsírpapír hátulját jól bevizezzük, így könnyebb lesz lehúzni róla a papírt.
Majd kockákra vágjuk a süteményt, egy nagyobb tálba helyezzük. A mazsolát rászórjuk a sütinkre, a rumaromát elkeverjük a tejjel, és körbe locsoljuk a piskótánkat. Félretesszük, hagyjuk hűlni.
A krémhez az előzőleg félretett 3 tojássárgáját egy kisebb lábasba rakjuk, hozzáadjuk a cukrot vagy édesítőszert, a kakaót és a tejet, csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Hamar be fog sűrűsödni, pudinghoz hasonló állagú lesz, viszont könnyebben leég, ezért folyton kevergetjük. Ha kész, a tésztánkra öntjük, hagyjuk hűlni.
Light tejszínhabbal tálaljuk. Nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.