Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.
Elkészítés: Meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát, és a tepsiben szétterítjük. A maradék vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a kukoricakeményítőt, majd felöntjük a tejjel és összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A kukoricakeményítős masszába keverjük a tojások sárgáját, a sonkát. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjét is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sonkahabot a burgonyára halmozzuk, és forró sütőben 15-20 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük. Fejes saláta illik hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 435 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.