Elkészítés: A vajat habzásig hevítjük, majd a finomra vágott hagymát és a sonkát megpirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.
A vajastésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd félbehajtjuk. Ezt a műveletet 2-3-szor megismételjük, végül vékonyra nyújtjuk a tésztát. Egy pohár segítségével korongokat szúrunk ki a tésztából. A korongok egyik felére tesszük a sonkás tölteléket, majd a szélét megkenjük tojással, ráhajtjuk a tészta másik felét, és a tojás segítségével összetapasztjuk. A széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy sülés közben ne nyíljon szét.
A töltött tésztákat olajozott tepsire helyezzük, tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.