Előkészítés: A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat). Vastagon kikenünk egy 20x30 cm-es tepsit 2 dkg vajjal. A sajtot megreszeljük. Finomra-apróra vágunk 6 dkg ecetes uborkát, a többit hosszanti szeletekre gyaluljuk.
Elkészítés: A tojásokat felütjük, tálba csúsztatjuk, kissé felverjük, majd apránként beleszitáljuk a lisztet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtot, végül a tejet, és habverővel jól összedolgozzuk. A tepsibe öntjük, és középső bordamagasságra állított rácson kocsonyás keménységűre megsütjük (8-10 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni. A maradék 8 dkg vajat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a szardellapasztát, a felaprózott uborkát és egy kevés (frissen) őrölt borsot (só valószínűleg nem szükséges, mert sok a sós hozzávaló!). A tojáslepényt a tepsiből alufóliára csúsztatjuk. A hosszanti széleken 2-2 cm-t szabadon hagyva a tetejére fektetjük a sonkaszeleteket, megkenjük az uborkás krémmel, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük, és magába a fóliába csomagoljuk. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor lehántjuk a tekercsről az alufóliát, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és tálra rendezzük. A tál szegélyét az ecetes uborkaszeletekkel díszítjük. Sokmagos pirítós, vegyes idénysaláta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.