Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és a szalonnából vágott vékony csíkokkal megtűzdeljük. Megkenjük a paprikakrémmel, a majoránnával, és tálba tesszük. Ráöntjük a sört, és letakarva 1-2 napig hűtőben érleljük.
Elkészítés: A húst a felhasználás előtt lecsepegtetjük, sózzuk, vékonyan megkenjük olajjal, és parázs felett, olajozott grillrácson kíméletesen megsütjük. Köretnek a kukoricákat megtisztítjuk, megfőzzük (ha nagyon zsenge, elég alufóliába csomagolni, és a parázs széléhez tenni). A kukoricát félbevágjuk, sózzuk, és a parázs felett átpirítjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, gorombára reszeljük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, borssal, a petrezselyemmel. A parázs fölé vastag alufóliát teszünk, és leolajozzuk. Evőkanál segítségével egy-egy adag krumplimasszát teszünk a fóliára, kissé ellapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük. A tejfölös öntethez a lehűtött tejfölt összekeverjük az olívaolajjal, az apróra vágott snidlinggel, az áttört fokhagymával és egy csipet sóval. Tányérra tesszük a burgonyatallért, mellé a kukoricákat és a húst. Az öntettel kínáljuk, amelyet a ketchuppel színesíthetünk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 nap múlva
1 adag körettel: 1257 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.