Elkészítés: Először a tésztát al dente megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük.
Közben a spárgasípok fás végeit levágjuk, megtisztítjuk (de nem hámozzuk!), megmossuk, levágjuk a fejét, a szárakat 3 darabra vágjuk. Sóval és 1 teáskanál cukorral ízesített vízben (párolóbetéten) megpároljuk. Először csak a szárakat tesszük az edénybe, majd kb. 3 perc múlva a fejeket, mivel ezek rövidebb idő alatt megpuhulnak. Szűrőben kihűtjük, lecsöpögtetjük.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a karikákra vágott hagymát megdinszteljük rajta, liszttel megszórjuk, összemelegítjük, a tejet kis adagokban hozzáadjuk, csomómentesre keverjük, fűszerezzük, besűrítjük. Beleolvasztjuk a sajtot, levesszük a tűzről, langyosra hűtjük. Belekeverjük a felvert tojásokat, majd a botmixerrel pürésített spárgát.
4 db hőálló müzlis tálkát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlyemorzsával, a spárgás keverék felét elosztjuk bennük. A maradékba beleforgatjuk a kockákra vágott sonkát és a tésztát, a tálakba merjük.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha szükséges, a széleit késsel meglazítjuk, tányérra fordítjuk. A tetejét szeletekre vágott spárgaszárral és 1-1 db spárgafejjel díszíthetjük.
Paradicsommal vagy paradicsom salátával és friss bagettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.