Elkészítés: Egy tálba tegyük bele a kukoricalisztet, a búzalisztet, a szezámmagot, a sót, a sütőport, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük hozzá az étolajat és a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát (én fólia között nyújtom ki, úgy könnyebb bánni a tésztával, de akár tenyérrel is belelapogathatjuk a piteformába). A piteformába lévő tészta tetejére helyezzünk sütőpapírt, majd töltsük fel nehezékkel (pl. bab, rizs...). Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon süssük 15 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd távolítsuk el a sütőpapírral együtt a nehezéket.
Kenjük le a tésztát felvert, egész tojással, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 5 percig. Végül vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
A harcsafilét vágjuk kisebb darabokra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd csepegtessük meg citromlével. Ezután keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.
A spárga bimbós részét vágjuk le, majd a megmaradt szárrészt, vágjuk kisebb darabokra (fehér spárga száráról előtte hámozzuk le a fás részt). A spárgaszárakat főzzük enyhén sós vízben 5 percig, majd tegyük hozzá a bimbókat, és főzzük még 2-3 percig. Ezután szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le a spárgát.
Egy tálba tegyük bele a tejfölt, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd kézi habverővel keverjük simára. Végül reszeljük hozzá a sajtot, majd fakanállal alaposan keverjük össze.
Az elősütött pitetésztára tegyük rá a befűszerezett haldarabokat és a lecsepegtetett spárgaszárakat. Ezután óvatosan öntsük rá a tejfölös-tojásos-sajtos keveréket, majd helyezzük rá a spárgabimbókat.
Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel. Kínálhatunk hozzá ízlés szerint salátát is. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.