1. Tegyük egy nagyobb lábasba a meghámozott, apróra kockázott burgonyát. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi egyujjnyira ellepi, és lefedve főzzük puhára.
2. Közben a megtisztított spenótot főzzük sós vízben kb. 5 percig. Azután szűrjük le, alaposan nyomkodjuk ki a levelekből a felesleges nedvességet, majd aprítsuk fel azokat.
3. A leszűrt burgonyát törjük át burgonyanyomóval, és hagyjuk kissé hűlni. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Keverjük hozzá a kissé felvert tojássárgáját és a spenótot. Apránként dolgozzunk bele annyi lisztet, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Nedves kézzel formázzunk belőle kis gombócokat, és lobogó, sós vízben főzzük azokat addig, amíg feljönnek a víz tetejére. Azután szűrjük le.
4. A felkockázott szalonnát pirítsuk ropogósra a felforrósított olajon, majd szedjük ki, és a visszamaradt zsiradékon forgassuk meg a gombócokat. Végül rendezzük tányérokba azokat, és a szalonnával, valamint az elmorzsolt juhtúróval megszórva tálaljuk.
Fotó és food styling: Csigó Zita
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.