1. Tegyük egy nagyobb lábasba a meghámozott, apróra kockázott burgonyát. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi egyujjnyira ellepi, és lefedve főzzük puhára.
2. Közben a megtisztított spenótot főzzük sós vízben kb. 5 percig. Azután szűrjük le, alaposan nyomkodjuk ki a levelekből a felesleges nedvességet, majd aprítsuk fel azokat.
3. A leszűrt burgonyát törjük át burgonyanyomóval, és hagyjuk kissé hűlni. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Keverjük hozzá a kissé felvert tojássárgáját és a spenótot. Apránként dolgozzunk bele annyi lisztet, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Nedves kézzel formázzunk belőle kis gombócokat, és lobogó, sós vízben főzzük azokat addig, amíg feljönnek a víz tetejére. Azután szűrjük le.
4. A felkockázott szalonnát pirítsuk ropogósra a felforrósított olajon, majd szedjük ki, és a visszamaradt zsiradékon forgassuk meg a gombócokat. Végül rendezzük tányérokba azokat, és a szalonnával, valamint az elmorzsolt juhtúróval megszórva tálaljuk.
Fotó és food styling: Csigó Zita
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.