A juhtúrós pogácsa elkészítéséhez tálba szitáljuk a liszteket. Hozzákeverjük a kétféle túrót, a kacsazsírt, a tejfölt.
Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a pirospaprikát, a tojássárgákat és kézzel alaposan összedolgozzuk. A tésztából cipót formázunk, letakarjuk, és langyos helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk még egyszer, majd kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Kiszaggatjuk kisebb pogácsaszaggatóval és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A pogácsákat felvert tojással megkenjünk, majd ízlés szerint megszórjuk köménymaggal vagy szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MAGOS-JUHTÚRÓS POGÁCSA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.