Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben . A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót is. Gyenge rétestészta keménységű tésztává gyúrjuk.
Fél óráig pihentetjük, utána vékonyra kinyújtjuk, és háromba hajtogatjuk. Ezt 20 percenként még kétszer megismételjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel rácsalakban bevagdossuk a tészta tetejét, és kiszaggatjuk.
Zsírozott sütőlemezre tesszük a pogácsákat, ahol még 10 percig pihentetjük, így biztosan nem dőlnek majd el sütés közben. (Érdemes a készítés előtti estén összeállítani, és éjszakára pihentetni, mert így nem szükséges hajtogatni.)
Sütés előtt megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá, de tehetünk rá kömény-, illetve szezámmagot is. 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.