A töltelékhez a parajt felolvasztjuk. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, a felolvadt, kinyomkodott parajt belekeverjük, és a juhtúróval simára dolgozzuk. Csipetnyi cayenne-borssal ízesítjük. A burgonyát a liszttel és a tojással összegyúrjuk. (A liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire nedves a burgonya.) Sóval, szerecsendióval fűszerezzük, majd az olajat is beledagasztjuk. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastag, hosszú téglalappá nyújtjuk, és a parajkrémmel vastagon megkenjük. Utána összegöngyöljük, és kizsírozott tiszta ruhába csomagoljuk, a két végét, sőt egymásra egyenlő távolságra kétszer a közepén is átkötjük, hogy a formáját megtartsa. Sós vizet forralunk, a csomagot belefektetjük, és lefedve fél óra hosszat főzzük. Közben a mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a fél csomag felolvadt, kinyomkodott parajt belekeverjük, és a tejszínnel mártássá főzzük, ételízesítő porral sózzuk. A tál aljára öntjük, és a lecsepegtetett, kicsomagolt, felszeletelt spenótos tekercset ráfektetjük. Párolt zöldséget is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.