Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom egy tálban. Pihentetés nélkül egy kapcsos 28 cm-es tortaformába nyomkodom, amit előtte egy kerekre vágott sütőpapírral kibéleltem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és elkészítem a spenótos tölteléket.
Egy serpenyőbe kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a leforrázott és éppen csak feldarabolt spenótleveleket. Sózom, borsozom, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítem. Felöntöm tejszínnel, kevergetem, majd meghintem a búzadarával, és belekeverem a tejszínes krémsajtot. Óvatosan sózom, nehogy túl sós legyen! Beleütök 4 egész tojást, és ezzel addig kevergetem amíg a tojások meg nem sülnek.
Ráöntöm az egészet a tésztára. A juhsajtot és a szalonnát felkockázom, ezekkel még szépen megrakom a tetejét, esetleg jöhet még rá durvára darált színes bors is.
Betolom az előmelegített sütőbe, és legalább 1 órát sütöm. Akkor van készen, ha a tészta kilógó széle is megpirult egy kicsit. Hagyom egy kicsit hűlni (fél órát), mielőtt felszeletelem mint egy tortát.
A tojásfasírthoz egy serpenyőben kevés olajon a 6 db tojásból tojásrántottát készítek, melyet állandóan kevergetek, hogy apró darabokra essen szét.
A zsemléket kevés tejben megáztatom, kinyomkodom, kézzel szétmorzsolom, és egy nagyobb tálba teszem át. Erre kerül a reszelt lilahagyma, a reszelt fokhagyma, 1 nyers tojás, 1 marék friss kakukkfű. Ízesítem mustárral, sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, és ha nagyon képlékeny lenne, akkor még egy kevéske szemlemorzsát is szórok bele (olyan legyen az állaga, mintha rendes húsos fasírtot készítenénk).
Kézzel kisebb gombócokat formázok, zsemlemorzsába forgatom, majd forró olajban kisütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.