Elkészítés: A sárgabarackokat félbevágtam, 1/2 dl whisky és 1 dl meleg víz keverékével meglocsoltam, és 3 órán át állni hagytam, majd vékony csíkokra vágtam. A diót gorombára őröltem. 2 evőkanálnyit félretettem.
A lisztet, a sót és a sütőport a dióval alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a kakaóport is. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. A sárgáját a cukorral egészen fehéredésig kevertem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam a puha vajat, aztán kanalanként a tejet. Folyamatosan keverve belekanalaztam a diós-lisztes keveréket, majd beleforgattam a sárgabarack-csíkokat, kevés whiskyvel együtt, végül pedig a kemény fehérjehabot is.
A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A tepsit sütőpapírral béleltem, egyenletesen elosztottam benne a süteménytésztát. A tetejét meghintettem a félretett dióval, és nagyjából 25-30 perc alatt szaftosan lágyra sütöttem.
Még melegen meghintettem vaníliával kevert porcukorral, de csak akkor szeleteltem fel éles késel, mikor már teljesen kihűlt. A csinosabb tálalhatóságot szem előtt tartva nagyjából 5 cm átlóval rendelkező háromszögekre szeleteltem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.