Elkészítés: A piskótához tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot és a 4 egész tojást, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vanília-aromát, a forró vizet, majd az olvasztott vajat is (ekkor kicsit összeesik, de nem kell megijedni, mert sütés közben, szépen feljön majd a piskótánk). Ezután szitáljuk a hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük rá a masszát, majd egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd hosszában vágjuk 2 egyenlő részre.
A mascarponét keverjük jó habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlevével és reszelt héjával.
A kétfelé vágott piskótalapokat először kenjük meg vékonyan a málnadzsemmel (ízlés szerint bármilyen lekvárral megkenhetjük). Ezután kenjük rá a dzsem tetejére a mascarponekrém felét, majd kezdjük el feltekerni az egyik megkent piskótalapot. Ezután illesszük hozzá a másik megkent lapot, és óvatosan tekerjük tovább. Ekkor egy magas spirált kapunk, melyet éles késsel, óvatosan vágjunk félbe.
Végül a maradék krémmel kenjük meg a tortácskák külső felét is, majd helyezzük tálcára, és kb. 1 óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.