Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. A tojásfehérjéhez adjuk a kakaót, majd fokozatosan a cukros tojássárgát, folyamatosan keverjük a habverővel lassú fokozaton. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy kiolajozott tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk.
A krémhez a pudingot kevés tejben cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet lábasba öntjük, bele tesszük a margarint, a feldarabolt csokoládét és a pudingot, sűrű krémmé főzzük, majd a piskótát megtöltjük a krémmel.
A bevonathoz a csokoládét apró darabokra vágjuk. Pici tejben elkeverjük a kakaót, a cukrot, a csokoládét és a margarint, majd összefőzzük, teljesen kihűtjük.
A tejszínhabport 2 dl tejben a habfixálóval együtt kemény habbá verjük, és a kihűlt kakaós krémhez adjuk, jól össze keverjük, és bevonjuk vele a süteményt.
A díszítéshez az eper alját levágjuk, majd a kalapját is, és megtöltjük tejszínhabbal,a kalapokat visszatesszük. A szemeket fogpiszkálóval csináljuk úgy, hogy belemártjuk kakaóba, és pöttyöt teszünk a tejszínhabra. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.