Előkészítés: A leveles vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A darált húst mélyebb tálba tesszük. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és szintén a húshoz tesszük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, a masszához adjuk, beleütjük a tojást, megszórjuk sóval, borssal, paprikával, csipet majorannával. A masszát jól összekeverjük. A tojások közül hármat keményre főzünk, hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk.
Elkészítés: A felengedett tésztát lisztezett deszkán kb. 20x30 cm-es fél cm vastag téglalapra nyújtjuk. A darált húsmassza felét a tészta közepére hosszúkásan felhalmozzuk, rárakjuk sorban a tojásokat és befedjük a húsmassza másik felével. Hosszúkás cipót formálunk belőle, és kétfeléről ráhajtjuk a tésztát, hogy jól befedje. A sütőt 220 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit megkenjük vízzel, beletesszük a leveles tésztába burkolt vagdaltat. Megkenjük tojással és kb. 1 óra alatt, - közben 180 fokra mérsékelve a tüzet, - arany barnára sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből kb. 20 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük. Hidegen, melegen egyaránt finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.