Előkészítés: A túrót villával áttörjük. A mártáshoz 4 tojást kettéválasztunk. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, majd leszűrjük.
Elkészítés: A túrót 3 egész tojással, a liszttel, pici sóval összegyúrjuk (viszonylag lágy tészta lesz). Lisztezett deszkára tesszük, belisztezzük a tésztát is, hogy ne ragadjon nagyon, és 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Kb. 3 cm hosszú és 0,5 cm széles csíkokra vágjuk. Sós, forró vízben 3-4 perc alatt kifőzzük, majd hideg vízzel lehűtjük. Elkészítjük a tejfölös mártást. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, vajjal, és beletesszük a vaníliás cukrot, csípet sót, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, és a tejfölt. Összekeverjük. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá vertjük. A tésztát a mártásba tesszük, elkeverjük, és lazításként óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét is. A hőálló tálba öntjük, az előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A lekvárt kikeverjük a rummal és pici vízzel, majd a még melegen felszeletelt tészta mellé tesszük. A tetejét szórjuk meg porcukorral, díszíthetjük gyümölcsökkel, citromfűlevelekkel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 554 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.