Előkészítés: A túrót villával áttörjük. A mártáshoz 4 tojást kettéválasztunk. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk, majd leszűrjük.
Elkészítés: A túrót 3 egész tojással, a liszttel, pici sóval összegyúrjuk (viszonylag lágy tészta lesz). Lisztezett deszkára tesszük, belisztezzük a tésztát is, hogy ne ragadjon nagyon, és 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Kb. 3 cm hosszú és 0,5 cm széles csíkokra vágjuk. Sós, forró vízben 3-4 perc alatt kifőzzük, majd hideg vízzel lehűtjük. Elkészítjük a tejfölös mártást. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, vajjal, és beletesszük a vaníliás cukrot, csípet sót, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, és a tejfölt. Összekeverjük. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá vertjük. A tésztát a mártásba tesszük, elkeverjük, és lazításként óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét is. A hőálló tálba öntjük, az előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A lekvárt kikeverjük a rummal és pici vízzel, majd a még melegen felszeletelt tészta mellé tesszük. A tetejét szórjuk meg porcukorral, díszíthetjük gyümölcsökkel, citromfűlevelekkel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 554 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.