A konyhakész süllőt sózzuk, kívül-belül meglocsoljuk citromlével, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük.
Ezután a szájába egy cikk burgonyát teszünk, vagy fogvájóval rögzítjük a szélesre nyitott száját. A hal két végét hátrafelé hajlítva kifli alakúra formáljuk, hurkapálcikával, vagy konyhai zsineggel megkötve rögzítjük.
A halat szárazra töröljük, és meghempergetjük a liszt-paprika-bors keverékében.
Akkora serpenyőben vagy peremes tepsiben, melyben a hal elfér, közepesen forró olajban, oldalanként 5-8 percig sütjük. Óvatosan kiemeljük, szalvétára fektetve lecsepegtetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.