Elkészítés: A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A marcipánt lereszeljük.
Kikenünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. Egymás után hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a marcipánnal, a masszába dolgozzuk, végül a pálinkát is belekeverjük. A formába simítjuk, és a tetején szétosztjuk a szilvát, majd megszórjuk a mandulával.
Betoljuk a sütőbe, és kb. 1 órát sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt kemény habbá verjük a tejszínt. A tortát habrózsákkal és mentalevelekkel díszítjük. A maradék tejszínt külön kínálhatjuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.