Előkészítés: A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A szalonnát fél cm széles csíkokra vágjuk. A kaprot leöblítjük, felét felaprítjuk.
Elkészítés: A húsba hegyes késsel 1 cm mély réseket vágunk, és belenyomkodjuk a szalonnacsíkokat. Bedörzsöljük sóval, borssal és a vágott kaporral. Belefektetjük a római tálba. A paradicsomot, az olajat és a húslevest a húsra öntjük, lezárjuk a tálat, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és a húst kb. 100 percig sütjük. A sütési idő vége előtt 15 perccel levesszük a tál tetejét, hogy a hús megpiruljon. A pecsenyelevet kis lábosba szűrjük, összekeverjük a borral, felforraljuk, és az ételsűrítővel besűrítjük. A húshoz kínáljuk. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.
2024.12.19.
2024.12.18.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.