Elkészítés: 1. A málnát cukorral és a citrom héjával, levével leturmixoljuk. Az így kapott málnaszószt karimás tányérok közepébe öntjük.
2. A vaníliafagylaltot kigombócozzuk, és visszafagyasztjuk.
3. A marcipánt kinyújtjuk, és akkora (kb. 6 cm átmérőjű) köröket szaggatunk ki, ami a gombócokat befedheti. A gombócokat a marcipán körökbe helyezzük, és becsomagoljuk, a marcipánt jól összenyomkodjuk.
4. A golyókat lisztbe hempergetjük, majd a felvert tojásba mártjuk, és a 2 mm vékony csíkokra vágott rétestésztába forgatjuk.
5. 10-20 másodperc alatt forró olajban kisütjük. Ha jól sikerül, aranybarna színű, tüskés gombócokat kapunk.
6. Még melegen a málnatükörre helyezzük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: azonnal
1 adag: 498 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.