Elkészítés: 1. A málnát cukorral és a citrom héjával, levével leturmixoljuk. Az így kapott málnaszószt karimás tányérok közepébe öntjük.
2. A vaníliafagylaltot kigombócozzuk, és visszafagyasztjuk.
3. A marcipánt kinyújtjuk, és akkora (kb. 6 cm átmérőjű) köröket szaggatunk ki, ami a gombócokat befedheti. A gombócokat a marcipán körökbe helyezzük, és becsomagoljuk, a marcipánt jól összenyomkodjuk.
4. A golyókat lisztbe hempergetjük, majd a felvert tojásba mártjuk, és a 2 mm vékony csíkokra vágott rétestésztába forgatjuk.
5. 10-20 másodperc alatt forró olajban kisütjük. Ha jól sikerül, aranybarna színű, tüskés gombócokat kapunk.
6. Még melegen a málnatükörre helyezzük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: azonnal
1 adag: 498 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.