Elkészítés: A gyümölcsrizzsel kezdek: egy nagyobb edényben a megmosott rizst felteszem kevés vízben főni, állandóan kevergetem, és a vizet pótolom, ha szükséges. Amikor félig megfőtt a rizs, hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, a barackot apróra vágva, a reszelt citromhéjat. Tovább kevergetem. Közben a pudingport is kikeverem egy kevés tejjel és a cukorral, a maradék tejet pedig hozzákeverem a rizshez, illetve a pudingos-cukros keveréket is, megvárom, hogy felforrjon és besűrűsödjön, majd rögtön lehúzom a tűzről és kihűtöm, kevergetés mellett. Ezután belekeverem a tejfölt és a rumaromát.
A tésztához a sütőt előmelegítem 180 C fokra. Hagyományos piskótát készítek 5 tojásból: a tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és margarinnal szintén jól kikeverem, majd beleszitálom a lisztet és a sütőport, végül a fehérjehabot.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, ebbe öntöm bele a tésztát, és kb. 12 perc alatt megsütöm. Kiveszem, és még melegen megkenem a baracklekvárral, majd rákanalazom a tejföllel fellazított gyümölcsrizst. Aszalt sárgabarack csíkokkal díszítem a tetejét.
Visszatolom a sütőbe, és további 20 perc alatt készre sütöm. Hagyom kihűlni, és csak utána szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.