Elkészítés: A combokat a tisztítást követően leöblítettem, leszárítottam. Minden oldalról sóval bedörzsöltem, a húsos felét fűszereztem, kb. 1-2 órát pihentettem.
Serpenyőbe (ami mehet a sütőbe is) egymás mellé fektettem bőrös felükkel lefelé a combokat. Mellé-közé helyeztem a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöttem a bort, lefedve, lassan puhulásig pároltam (kb.1,5-2 órát), félidőben a bőrös felükkel felfelé fordítottam.
Közben a sütőt előmelegítettem 210 fokra, fedetlenül betoltam a serpenyőt, a húst pirosra sütöttem kb. 25-30 perc alatt, sütés közben saját szaftjával többször meglocsoltam. A zsírból kiemeltem, tálalás előtt kb. 10 percig fóliával letakarva pihentettem.
Ameddig a hús párolódott, elkészítettem a párolt káposztát birsalmával, a legvégére időzítettem a krumplipürét, ami ez esetben brokkolival gazdagodott.
A káposztát elfeleztem, torzsáját kiemeltem, keresztben éles késsel vékony szálakra szeleteltem, sóval összeforgattam, félretettem. Felhevített zsiradékban a cukrot karamellizáltam, az aprított vöröshagymát rajta megdinszteltem, és megfuttattam benne a köményt. A káposztát rátettem, meglocsoltam az ecettel, lefedtem, és amikor kicsit összeesett, a kockázott birsalmát belekevertem. Közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt saját levében puhára pároltam, tálalásig melegen tartottam.
A püréhez a brokkoli vastag szárát meghámoztam, a gyenge szárakkal daraboltam, kevés sós vízben a rózsákkal puhára pároltam. A hámozott, kockázott burgonyát másik edényben sós vízben megfőztem. A vizet mindkettőről leszűrtem, összetörtem, belekevertem a vajat. Lazítottam forró tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszereztem, tálalásig melegen tartottam.
Tálalásnál a combokat a párolt káposztával és a pürével kínáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.