Finomfőzelék
Epres blondie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Babgulyás
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sült kacsamell  recept
recept
Mester

Sült kacsamell

75 perc
4 adag
Megfizethető
3
2001. 10. 27.

Elkészítés

Előkészítés: A kacsamellet kicsontozzuk, a filéket megmossuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval, borssal, szerecsendióval.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kacsamellfiléket a sütő rácsára helyezzük bőrös felükkel felfelé. A rács alá betoljuk a tepsit, 1 pohár vizet öntünk bele, és 15 percig sütjük a húst. Megfordítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, kivesszük, és melegen tartjuk. Az őszibarackot meghámozzuk, kevés vízzel és cukorral kompótot készítünk, azaz 4-5 percig főzzük a barackot. Majd lecsepegtetjük, megszórjuk sóval, borssal, őrölt fahéjjal. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük az őszibarackot, megforgatjuk benne, majd leöntjük a cseresznyepálinkával, és meggyújtjuk. A kacsamellfiléket kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, mellétesszük a flambírozott őszibarackot, és megöntözzük az őszibarack sütéséből visszamaradt lével.

Recept értékelése

3 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.