Vágjuk félbe a krumplikat és enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (Nem kell puhára főzni, pár perc előfőzés elegendő.)
Óvatosan vájjuk ki a burgonyák belsejét, majd villával törjük össze úgy, hogy darabos maradjon.
Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, és az olajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A tojást villával kicsit verjük fel. A sajtot reszeljük le.
A krémsajthoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a villával kicsit összetört krumplit, és az üvegesre párolt hagymát, majd szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd óvatosan forgassuk össze.
Az elkészült krumplis tölteléket ezután kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük le olajjal, és helyezzük rá a megtöltött krumplikat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára.
Megjegyzés
Tálaláskor tegyük egy tányérra az aranybarnára sült krumplit, és ízlés szerinti salátával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.