A krumplit megpucoljuk, majd négy vagy hat darabra vágjuk. Egy fazékba rakjuk annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Forrástól számítva kb. 4-5 perc alatt főzzük félpuhára.
Közben egy tepsit megvizezünk, és kibéleljük sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a sóval, köménnyel és a fűszerpaprikával. Leszűrjük a krumplit, a vizet lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a fűszerolajas keverékbe (fontos, hogy minden oldalát érje az olaj).
Rátesszük az olajos krumplikat a sütőpapírra, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Közben 3 három alkalommal megforgatjuk, hogy minden oldala szépen egyenletesen megsüljön.
Megjegyzés
Kb. 20 percig sült alsó-felső sütésen sütöttem, de az utolsó 5 percben bekapcsoltam a légkeveréses fokozatot. Mi most önálló ételként ettük kínai kel salátával, de természetesen lehet mellé joghurtos mártogatóst kínálni, illetve bármilyen hús mellé köretnek is kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.