A cukkinit megmossuk, a bőrét megszurkáljuk több helyen, sütőpapíros tepsibe tesszük, és 170 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, a felaprított hagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a feldarabolt erős zöldpaprikát, és megpároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet. Félrehúzzuk a tűzről, és turmixgépben vagy késes aprítóban pépesítjük.
A megsült cukkini magját kiszedjük és kikanalazzuk a bőréből a puha zöldséget. Ez a fűszeres krémhez adjuk, és újra egyszer átturmixoljuk.
Steril üvegekbe kanalazzuk, a tetejére pici olívaolajat öntünk, ami elzárja a krémet az oxigéntől. Az üvegre celofánt teszünk, amit kupakkal lezárunk. Az üvegeket vizes dunsztba tesszük, felforraljuk, és abban hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.