A krumplikat egyenként felszúrjuk egy-egy nyársra, vagy hurkapálcikára, majd elkezdjük felvágni, miközben a nyársat lassan forgatjuk, így a krumpli spirál alakú lesz.
A margarint felolvasztjuk, és ecset segítségével lekenjük vele a krumplispirálokat.
A fűszereket összekeverjük, és minden oldalról megszórjuk vele a krumplit.
A burgonyát sütőtálcára helyezzük, a nyárssal együtt úgy, hogy az kissé elemelkedjen a tálca aljától.
180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt aranybarna sütjük. (Ízlés szerint átsüthetjük a burgonyákat akár bő olajban is, miután kivettük a sütőből.)
Kihúzzuk a nyársat, és melegen tálaljuk a krumplispirálokat, az ízlés szerint fűszerezett mártogatós szósszal.
Nézd meg videón is, hogyan készül a fűszeres sült krumplispirál joghurtos mártogatóssal:
Megjegyzés
Recept, fotó és videó: BOSH! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán; Bioenergetic Kiadó, 5990 Ft
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.