Elkészítés: 1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a zöldségeket egy drótkefével vagy érdes szivaccsal megmossuk, de nem hámozzuk meg, majd hosszú, nagyobb csíkokra, hasábokra vágjuk.
2. A zöldségeket tepsibe rakjuk, 2 evőkanál olívaolajjal összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
3. Közben elkészítjük a vinaigrette szószt. Sós vízben 10 percig főzzük a citromot (héjastul, egészben). A kihűlt citromot meghámozzuk, a héját összedaraboljuk, majd a héj alatti fehér részt eltávolítva a citrom húsát is felaprítjuk. A fokhagymát összetörjük, elkeverjük a mustárral. A citrom héját és húsát hozzáadjuk a mustárhoz, és habverővel folyamatosan keverve belecsurgatjuk a 6 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint sózzuk.
4. A sütőből kivett forró zöldségeket a vinaigrette szószba mártogatva fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.