A csirkemellfilét ízlés szerint sózzuk, majd félretesszük.
A tejfölhöz hozzáadjuk az ételízesítőt, az őrölt színes borsot, préselünk hozzá fokhagymát, majd alaposan összekeverjük.
Ezután beleforgatjuk a csirkemellfiléket a tejfölös pácba, lefedjük a tálat, majd pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd rálocsoljuk az olaj felét.
Egy tálcára pár marék kukoricapelyhet teszünk, majd tenyérrel kissé összenyomkodjuk, de arra figyeljünk, nehogy túl morzsalékos legyen.
Ezután alaposan beleforgatjuk a bepácolt csirkemellet, majd az olajjal meglocsolt sütőpapírra helyezzük. A maradék olajat pedig a kukoricapehelyre locsoljuk, és hagyjuk kb. fél órát állni, mielőtt a sütőbe tennénk.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. Ezalatt az idő alatt a csirkemell szépen átsül, nem szárad ki, hanem jó szaftos marad. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem.) Ameddig a hús sül, ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.
Megjegyzés
Tálalás előtt helyezzük tányérra a csirkemellfilét, kanalazzuk mellé a köretet, és úgy kínáljuk. Én vegyes zöldséget enyhén sós vízben roppanósra főztem, majd leszűrtem. Ezután vajat és étolajat összemelegítettem, megszórtam sóval, őrölt borssal, és ételízesítővel, majd óvatosan beleforgattam a roppanósra főzött zöldségeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.