Elkészítés: 1. Az élesztőt egy nagy tálban a vízbe morzsoljuk, jól elkeverjük, külön felfuttatni nem kell. A sót is elkeverjük benne, azután több részletben hozzáadjuk a lisztet. Folyamatosan dagasztjuk, míg sima, sűrű kenyértészta lesz belőle.
2. A gyúrótáblát enyhén meglisztezzük, a tésztát rátesszük, pár percig gyúrjuk, dagasztjuk. Ezután elfelezzük, és egyenként kb. 6 centi vastag rudakat hengergetünk belüle. Szobahőmérsékleten fél órán át pihentetjük, majd 25-25 szeletre vágjuk.
3. A tésztakorongokat egyenként kb. 2 mm vastagságura ellapítjuk-sodorjuk. Villával megszurkáljuk.
4. A vékonyra kinyújtott tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és forróra előmelegített sütőben, erős tüzön (260 fokon, légkeveréses sütőben 230 fokon) 4-5 perc alatt világosra sütjük. Rácsra rakjuk és hűlni hagyjuk. Kb. 50 darab lesz belőle, egy darab 55 kcal.
Gyakran készítik úgy is, hogy a korongok közepét kiszúrják, és a kész lepényeket farúdra húzzák, és azon tárolják, amíg el nem fogy. Jó egyébként erre a célra az asztalra tehető konyhai papírtőrlő tartója is.(Erre csak akkor rakják rá, ha teljesen kihűlt.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.