Elkészítés: Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatom, és hozzáteszek egy evőkanál lisztet is. A közepes nagyságú burgonyákat jól megmosom, majd a sütőbe téve megsütöm. A krumplik héját eltávolítom, és még melegen áttöröm krumplitörővel. Amikor a burgonya langyosra hűlt, hozzáadom az őrölt paprikát, a sót, lisztet, a margarint és 1 db tojást. Jól összedolgozom. Teszek hozzá tejet, hogy jól gyúrható legyen. Letakarva félreteszem langyos helyre kb. ½ órára keleszteni.
Megnézem, hogy megkelt e. Miután megkelt a pogácsatésztánk, 1 cm vastagra kinyújtva egymás után összehajtogatom a következőképpen: alulról felfelé, felülről lefelé, balról jobbra, jobbról balra. Majd másfél cm vastagra kinyújtom, lisztezett sütőlemezre téve körülbelül ½ óráig kelesztem, kiszaggatom. Felvert tojással megkenem a pogácsák tetejét.
Sütés: előmelegített sütőben közepes lángon kb. negyed óráig sütöm, ha átsül és kezd pirulni, mehet tovább nagyobb fokozaton. Az illatán és a színén látom, amikor kész. Sütés után kis időre letakarom a megsült pogácsákat egy tiszta konyharuhával.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.